Etiketter

, , , ,

Vecka 14, april 2014

Nu har fler små blåsippor sällat sig till den ensamma som vågade titta fram på tomten för en dryg vecka sedan. Nu börjar de bilda små klungor under den stora eken och utspridda på naturtomten. Vitsipporna är på G också men jag hittade ingen utslagen idag.

IMG_9628 IMG_9627

Blåsipporna är så otroligt söta med sin vackra blå färg och ludna stjälk. Den behövs väl för att inte frysa nu när de tittar fram så tidigt. En liten blomma men som är så vacker i just sin enkelhet.

I söndags tände vi tunnan och eldade upp en massa kvistar och bråte vi samlat på oss. Tomten blir helt full med grenar och kvistar så fort det blåser lite så det och gamla julgranen och spillvirke (ej tryckimpregnerat) eldade vi upp. Skönt att få det gjort.

Den lila krokusen i rosenrabatterna har nu blommat över och lämnar istället plats för porslinshyacinter och vårstjärnor. Visst är porslinshyacinten en underbart söt liten blomma? Och bara namnet…

IMG_9620 IMG_9622

Krokusen tittar istället upp i andra rabatter, bland annat hittar jag den här, helt ensam, i en rabatt på framsidan. En riktig snygging, synd att de inte var fler.

IMG_9614

 

Blommar just nu:

Julros Helleborus niger

Krokus

Tete à tete

Porslinshyacint

Blåsippa

IMG_9626 IMG_9618

 

Annonser