Etiketter

, ,

Ut med vissna sommarblommor och annat och in med höstfärger och sådant som klarar lite lägre temperaturer. Nu har jag gjort lite höstfint vid entrén och på balkongerna.

Vi börjar vid entrén. Här satt jag den sedvanliga bollkryssen, ljung, taklök, silverek, penningblad och en ursöt sibirisk vallmo som jag bara inte kunde motstå. Ska fota den när knopparna slagit ut. Ljusgul är den.

I fönsterlådorna satte jag ljung.

IMG_1359

 

 

 

Ljung och silverek

Ljung och silverek

IMG_1356

IMG_1396 IMG_1355

—Kunde inte motstå att göra en kruka med bara dessa vackra taklök. Här samsas Hammarbytaklök Jovibarba sobollfera, Sempervivum hybrid 'Noir', Sempervivum hybrid 'Collage' och sempervivum hybrid 'Pilatus'.

—Kunde inte motstå att göra en kruka med bara dessa vackra taklök. Här samsas Hammarbytaklök Jovibarba sobollfera, Sempervivum hybrid ‘Noir’, Sempervivum hybrid ‘Collage’ och sempervivum hybrid ‘Pilatus’.

IMG_1353

 

På ena balkongen flyttade min nyinköpta bougainvillea in (ska snart flyttas in i gäststugan för övervintring) och krukor med alunrot, penningblad mm.

IMG_1391

IMG_1389 IMG_1390

IMG_1387

Och på den andra har jag bytt ut bland annat petunia och ekorrgräs till en nyinköpt Hosta ‘Sum and substance’ som jag tänkte skulle få växa till sig i krukan.
Nu är jag nöjd! Tjing!/Marina

 

 

Annonser