Etiketter

,

Vecka 17, april 2015

Förra veckan kunde jag hälsa välkommen till påsklilja, pärlhyacint och gullviva samt en narciss som jag inte kan namnet på. Kungsängsliljorna hade nog blommat nu också om inte haren hunnit före.

Narcissus

Narcissus

Lungört

Lungört

Påskliljor under japansk lönn och azalea

Påskliljor under japansk lönn och azalea

Björken har ju fått musöron nu så i helgen var det dags att ta fram sekatören och gå loss på rosorna. Jag har också beskurit lavendel och klippt ner örterna i örtagården. Och varit och köpt massvis med jord som nu ska ut i rabatterna för kompostjorden räckte inte långt.

Inomhus kämpar vi på med sovrummet, det går sakta framåt. Förra veckan fick vi äntligen taklisterna som vi beställt och jag är så nöjd! Vi blev inspirerade av ett hotell på Gotland som vi bodde på i somras där de hade riktigt feta taklister. Så hela 95 cm är de och jag tycker det är kanonsnyggt! Nu ska de bara slipas lite på spikspacklet och målas en gång till på plats. Sen är det dags för att sätta upp gardiner och piffa! Jo, jag har ju sytt en sängkappa också eftersom det inte verkar vinnas sängkappor för sängar med både huvud- och fotgavel. Den ska jag fota när jag bäddat sängen…;).

Nya taklisterna

Nya taklisterna

Blommar just nu:

Julros
Blåsippa
Vitsippa
Porslinshyacint
Vårstjärna
Tete á tete
Forsythia
Lungört
Påsklilja
Pärlhyacint
Gullviva
Viva Sapphire Blue

Annonser